Itália képekben
Firenze

    13174

Ország:   Olaszország
Város:   Assisi, Firenze, Lido di Jesolo, Padova, Róma, Vatikán, Velence
Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás

 IndulásIdőtartamÁrTeljes ár
 
Ft / fő
 

  további indulási időpontok »

 

Ft / fő
FoglalásEmlékeztetőNyomtatás

Részletes programleírás

Megjegyzés az árhoz
1. nap: Budapest-Aquileia-Lido di Jesolo
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás Aquileiában, ahol az ókeresztény bazilikában Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázoló freskót csodálhatunk meg. Továbbutazás a Velence közeli szálláshelyre.

2. nap: Velence
Az “adria királynőjének” is nevezett Velencébe látogatunk. (Hajójegy: 30EUR/fő) Gellért püspök emlékének nyomába eredve, látogatás a San Giorgio Maggiore szigeten. Ezt követően belvárosi sétánk során megtekintjük a legfontosabb látnivalókat (Szt. Márk tér, Dózse palota, Sóhajok hídja, stb.), majd magyar vonatkozásokat kutatva megtekintjük a híres Pala d’Oro oltárt a Szt. Márk Bazilikában, amelyen Szt. László király lányának zománcképe is található, aki Irén néven vált bizánci császárnévá. Délután a Santa Maria del Giglio templomban a Tintoretto képek mellett megtekintjük az egyetlen Velencében található Rubens-i alkotást is, majd programunkat az Akadémia képtár épületében folytatjuk, ahol részletes tárlatvezetés mellett csodálhatjuk meg a velencei festőiskola alkotóinak remekműveit. (Ár:5.800,-Ft/fő*)Délutáni programunkat Velence csodálatos gótikus templomában a Frariban folytatjuk majd szabadidő a Rialtó hídnál. Vacsora lehetőség egy kis Trattoriában, majd visszautazás a szállodába a késő esti órákban.


3. nap: Padova-Firenze
Utazás Padovába. Városnézésünk során először a Prato della Valle téren Báthori István erdélyi fejedelem szobra előtt tisztelgünk, majd ellátogatunk a Szent Antal Bazilikába, ahol a Magyarok és Osztrákok kápolnáját keressük fel. Az Egyetem épületénél megtekintjük az egykor itt tanult híres családok címereit majd városnézésünket a Scrovegni kápolnában folytatjuk ahol Giotto híres freskósorozatát csodálhatjuk meg. (Ár: 15 EUR/fő*) Továbbutazás Firenzébe. Városnézésünket a város Pantheonjában kezdjük a S.Croce templomban, ahol megnézzük a Giottonak tulajdonított Árpád-házi Szent Erzsébet freskót is, majd a Palazzo Vecchio homlokzatán Anjou-címereket fedezhetünk fel. A város jelképének a Ponte Vecchio hídnak a megtekintése után a Dóm tér nevezetességeivel ismerkedünk. Szálláshely elfoglalása Montecatini Termeben.

4. nap: Firenze
Utazás Firenzébe. Lehetőség az Uffizi képtár gyűjteményének megtekintésére, helyi idegenvezetővel, részletes tárlatvezetéssel (Ár: 7.500,-Ft/fő*), amely során Leonardo, Michelangelo és Rafaello képei mellett Mátyás királyt, valamint Báthori Istvánt ábrázoló képet is látni fogunk. Délután szabadidő vagy a Pitti Palota gyűjteményét tekinthetik meg, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 20 EUR/fő*) A várostól a Michelangeloról elnevezett térről nyíló csodálatos panorámával búcsúzunk.

5. nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd utazás Rómába. Mai napi programunkat Róma jelképénél a Kolosszeumnál kezdjük, majd ellátogatunk a magyarok nemzeti templomába, Santo Stefano Rotondo-ba, ahol felkeressük a Magyar Szentek oltárát is. Innen a Lateráni Szent János Bazilikához sétálunk, ahol II. Szilveszter pápa síremléke előtt idézzük fel, miként kapta első királyunk a Szent Koronát. Késő délután a városnézés folytatása, majd a szálláshely elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Róma-Vatikán-Assisi
Látogatás a Vatikáni múzeumokban, magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 45 EUR/fő*). Ezt követően a Szent Péter Bazilikában megtekintjük a hun Attila és Nagy Szent Leo találkozását ábrázoló domborművet, valamint az Esztergomi bazilikára utaló feliratot is, majd utazás Szent Ferenc városába Assisi-be. Este a Montecatini Termeben található szálláshelyünkre utazunk.

7.nap: Montecatini-Treviso-Budapest
Hazautazás Magyarországra rövid pihenőkkel. Útközben rövid megálló Trevisoban, ahol a domonkos rendi templomban kutatunk fel egy Szent Margitot ábrázoló képet. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.FoglalásEmlékeztetőNyomtatás

További információk:

olaszorszag.linkcenter.hu

Egyéb hasznos szolgáltatások:

Reptéri transzfer Ferihegyre

Fapados parkoló Ferihegyen, reptéri transzferrel (nem csak fapados járatokhoz)


Szállodáknak:

Megjelenési ajánlat szállodák részére

» Küldje el ismerősének!